LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA

LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA
infància i tecnologia

domingo, 7 de marzo de 2010

Reflexió sobre Intel·ligència Col·lectiva

Reflexió sobre la intel·ligència col·lectiva: totes les ments pensant i interactuant al mateix temps i produint coneixements.
És aquesta situació seriosa? Ens aporta alguna cosa? Un risc d’Internet Es fiable? És productiva si la comparem amb els llibres, què es millor o pitjor? Es pot comparar al fenomen sorgit de la invenció de la impremta de Gutenberg?


La intel·ligència col·lectiva no només és seriosa sinó que és una plataforma de comunicació lliure i difícil de controlar per a qui la vulgui manipular o censurar. Un dels temes més interessants d’Internet és que ens obliga a descobrir qui som realment perquè allò que fem a Internet és el que realment la societat és. És el nostre mirall a la història. Per tant la seva aportació és molt valuosa.

El risc que pot comportar som les persones, perquè vivim en un món súper desenvolupat tecnològicament, però subdesenvolupat èticament i una tecnologia, com qualsevol altre eina, sense ètica pot esdevenir un perill.

Si la comparem amb els llibres com a mitjà de treball i consultes a diccionaris, enciclopèdies etc. és molt més productiva per la rapidesa que ofereix. Respecte al llibres de text o de lectura trobo un inconvenient; llegir a la pantalla no se’ns dóna tan bé i està demostrat que el cervell està millor adaptat als texts impresos en fulles de paper, també ens afecta a la vista. Clar que segur que les tecnologies futures trobaran una solució aquest petits problemes.

Comparant-lo amb el descobriment de la impremta trobo la similitud següent: la impremta va portar a imprimir llibres en sèrie i quantitat però no tothom sabia llegir i/o tenia poder adquisitiu per adquirir els llibres. El mateix passa amb les noves tecnologies, referint-me a l’àmbit mundial, no tothom té els coneixements ni l’accés a un ordinador. Desafortunadament al món hi ha molts analfabets dels anomenats clàssics, la seva majoria al tercer món, no diguem d’analfabets tecnològics és un problema que cal solucionar perquè a hores d’ara tothom hauria d’estar convençut de la utilitat d’aquesta imminent intel·ligència col·lectiva , confiem que així sigui.
I pensar que Ken Olsen fundador de Digital Equipment, (1977) va dir “No hi ha necessitat de tenir un ordinador a cada casa” , això ens demostra que podem esatr equivocats en les nostres afirmacions presents sobre aquest tema, el futur ens ho dirà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario