LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA

LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA
infància i tecnologia

domingo, 25 de abril de 2010

Conferència professor Ferran Mas

Dilluns 15 de març de 2010
Conferència professor Ferran Mas

Avui rebem una conferencia sobre les TIC en l'àmbit de l’educació, impartida
pel professor Ferran Mas, programador d’Aplicacions Científiques i Màster en Didàctica de les Ciències Experimentals per la UB.

Aquesta xerrada ens aporta d’una banda informació sobre com introduir les Tic a les aules i d’una altra banda ens consciencia sobre la rellevància que té l’aprenentatge sobre l’ensenyament i com les Tic han estat un desencadenat de gran importància dins d’aquest relleu. Les Tic ajuden al docent a impartir les classes d’una manera més pràctica i interactiva. Per tant cal canviar la manera d’ensenyar adaptant-la a les noves tecnologies. No es pot, ni és recomanable, ensenyar de la mateixa manera amb unes noves eines, cal adaptar-se al canvi per tal de treure tot el profit que les Tic ens proporcionen. El professor Mas ens aconsella que no ces necessari fer servir tots els recursos disponibles a la xarxa però si dominar els que farem servir. El 2006 neix el projecte Espurn@ per potenciar aquest canvi metodològic.

Espurn@ és una inicitiva del Departament d’Educació i de l’ICE de la UAB. És una plataforma col·laborativa de treball en xarxa, adreçada bàsicament al professorat i a l’alumnat de les aules d’acollida, agrupaments de diversificació curricular (aules obertes, flexibles, projectes, etc.), però també als de l’aula ordinària. Està basat en dos conceptes fonamentals: el de comunitat i de treball telecol·laboratiu.

Ha estat una classe interessant i instructiva per tal de veure el potencial de les TIC i les seves possibilitats pel nostre futur com a mestres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario