LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA

LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA
infància i tecnologia

lunes, 10 de mayo de 2010

Anàlisi de les TAC en un centre educatiu

El 26 d’abril van dedicar el seminari a les presentacions del treballs realitzats sobre l’anàlisi de les TAC en un centre educatiu.

La majoria dels anàlisis han estat realitzats a escoles de Primària públiques i alguna concertada, a excepció d’uns tres centres com el de jovent de la població de Canovelles i sorprenentment una autoescola de Cerdanyola del Vallès. Ha estat molt gratificant veure els reportatges dels meus companys/es de seminari, i a la vista dels resultats es nota que han treballat amb dedicació. Cal tenir en compte que per a la gran majoria devia ser el seu primer reportatge, cosa que atorga més mèrit al treball. Hem entregat el treball en un CD.

Els diferents reportatges han estat realitzats amb programes como el Movie Maker, el Power Point i alguns editors de vídeos. En alguns casos hem conegut l’experiència del centre a través d’entrevistes a professors i alumnes com el cas del CEIP
Les LLisses de Lliçà de Vall. El meu grup hem analitzat el CEIP Joan Sallarès i Pla de la ciutat de Sabadell. La seva valoració està feta en la següent entrada d'aquest blog.

Els aspectes més importants a analitzar han estat:

La infraestructura informàtica
: nombre d’ordinadors, ratio ordinadors alumne, internet, intranet.
Ús de l’equipament i instal·lacions: freqüència i tipus d’ús, software emprat.
Valoració: continguts que es treballen, tipus d’activitats, paper del docent paper de l’alumna i com es valorada la proposta per professors i alumnes.

Alguns dels centres no aplicaven les TAC més enllà de l’aula d’informàtica a excepció del que disposaven de projectors i pissarres digitals a les seves aules.
Entrant a valorar l’experiència haig de dir que ha estat tota una novetat veure com cada centre aplicava les noves tecnologies i la majoria tenen molt clara l’aposta per les TIC, però malauradament estan mancats de pressupost per incrementar i adquirir nou material informàtic.

Com a futura mestre de Primària ha estat molt interessant apropar-me a l’ús de les TIC a les escoles alhora que observar com han esdevingut un nou i imprescindible recurs d’aprenentatge. Però sobretot veure com motivar i ajudar de manera clara i eficient a aprendre al alumne. Definitivament les TIC són una eina que facilita la tasca del docent, tanmateix, aquest té a les seves mans no continuar ensenyant de la manera tradicional, sinó innovar per tal de treure el rendiment que aquestes tecnologies li ofereixen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario