LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA

LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA
infància i tecnologia

lunes, 10 de mayo de 2010

L'ús de les TAC a l'escola Sallarés i Pla


El nostre treball presentat el passat dia 26 d’abril pretén analitzar l’ús de les Tac dins un centre educatiu. La nostra elecció ha estat el CEIP Joan Sallarès i Pla de Sabadell, que data de la dècada dels anys 50, i va estar la primera escola pública de la zona sud de la ciutat. És una escola de barri i viu amb el barri, Campoamor.
Molí símbol Ecola Sallarès i Pla
Primer de tot, agrair l’amable col·laboració de l’escola per a la realització del reportatge i per l’obtenció de dades. També felicitar al seu cap d’estudis per la gran aposta que ha dut a terme amb les TAC, aconseguida amb il·lusió i sobretot molta dedicació
.


Respecte a la valoració val a dir que el nostre grup ha exposat l’escola amb el ratio d’ordinadors per alumne més alt, l’escola no s’ha limitat a l’ús de les Tac a l’aula d’informàtica sinó que les TAC són presents a totes les aules amb ordinadors i connexió a Internet. Aquest fet sumat a altres tecnologies com són les pissarres digitals, els portàtils, els projectors i ser un centre pilot linkcat de la Generalitat fan que l’escola sigui capdavantera en l’ús de les noves tecnologies.

Es evident que qui sap transmetre més bé idees són aquelles persones que se les creuen, i en aquesta escola es creuen les TAC. La utilització de les noves tecnologies d’una manera quasi normalitzada en major grau en tots els cicles així ho demostren. L’ús de les TAC es creix i fa créixer les activitats amb l’alumnat. Les seves reaccions majoritàries davant la introducció d’una manera diferent de treballar, han estat d’un increment de l’interès i la motivació per fer aprenentatges usant espais tant diferents com comuns, treballs on line, i amb la utilització de maquinaria i programaris diferents. El fet de que tant alumnes com docents puguin treballar des de casa aporta un valor afegit a lús de les TAc al Sallarès i Pla.
Pel que fa a aspectes metodològics els docents ha hagut d’adoptar noves estratègies per incorporar determinats aspectes de les TAC.

Concloent podem afirmar que aquest centre en fa un bon i ampli ús de les TAC tant pel que fa a docents com a alumnes, la nostra valoració és d’allò més positiva i els encoratgem a seguir en
aquesta línia.
Us convidem a veure els
blogs que els seus alumes han realitzat.

2 comentarios:

  1. Anna!!!
    La veritat é que he de dir que em va agradar molt la vostra exposició... va ser original i em va cridar molt l'atenció que l'haguesiu fet en Power Point... crec que és una molt bona iniciativa veient que tothom l'havia fet amb Movie Maker... això és el que us fa diferents aixi m'agrada...

    vinga doncs molts anims pel que queda de curs i a estudiar fort contextos!!!!
    un ptonas*

    ResponderEliminar
  2. Nuna!!
    Quina sorpre, si va ser un treball interessant, sobretot pel tipus d'escola amb tant suport informàtic. El vostre vídeo també em va agradar, genial la idea d'entrevistar als mestres i als alumnes. Ja has vist que us anomeno a l'altra entrada.
    Merci pel teu comentari!!
    un petó de la sort per l'examen
    anna

    ResponderEliminar