LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA

LES TAC ENTREN A LA MEVA VIDA
infància i tecnologia

lunes, 18 de enero de 2010

Wikitictac

14 de desembre de 2009 Laboratori 3

A les TAC estem fent uns laboratoris pràctics sobre internet com a instrument per l’aprenentatge i la interacció col·laborativa. El passat 14 de desembre varem fer el segon laboratori i l’activitat va tracta sobre Web 0.2. (xarxa social/ google docs/ wikis).

Per començar jo només havia sentit a parlar de la Wikipèdia o Viquipèdia (en català) la qual ben poques vegades havia consultat abans de començar el curs de Primària ja que estava habituada a consultar on line l’enciclòpedia Catalana. Tanmateix vaig quedar atònita quan un company em va ensenyar que podies accedir als continguts de la viquipèdia i modificar-los. No sabia que en això precisament consistia una wiki.
La nostra professora ens va passar un video on s’explica de manera clara i senzilla que és una wiki, el link és el següent:

http://www.youtube.com/watch?v=jIgk8v74IZg

En aquest didàctic vídeo en tan sols tres minuts saps que és una wiki. Les wikis serveixen per crear pàgines webs de manera ràpida i eficaç tan als experts en informàtica com a les persones que tenim pocs coneixements d’informàtica i encara menys de programació. Permet de forma simple introduir textos, documents, enllaços i demés. També és molt interessant que depenent del que tu vols pots autoritzar al seu accés o no.
La seva finalitat és molt pràctica, nosaltres mateixos a la UAB, realitzem gairebé tots el treballs en grup realment, en podríem treure mol profit i avantatges realitzant-los a través d’una wiki ... Serà qüestió de posar-se.

El dia 21 de desembre formen un grup de quatre i creem la nostra propia wiki l’anomenen wikitictac. Hem introduït els enllaços següents:

1. Los motores de búsqueda y los meta-buscadores
2. Los operadores booleanos
3. La búsqueda avanzada
4. La web oculta
5. Cómo evaluar la credibilidad de la informació
6. Cóm buscar en base de datos científico-académicas
7. Consejos bàsicos para una búsqueda exitosa.

Important la wiki treballa en la web. 2.0 que serveix per les aplicacions d’ofimàtica que permeten ser usades “on line” .

Tot plegat molt interessant, reconec que estava confosa amb tanta tecnologia però penso que cada vegada ho estic menys. Això si, sóc conscient que el camí a recórrer és llarg.

No hay comentarios:

Publicar un comentario